77 čajů pro laiky i labužníky
Michal Thoma vám představí ty nejlepší černé, zelené, polozelené i bílé čaje z Číny, Japonska, Indie, ze Srí Lanky a dalších zemí.
Dozvíte se, jak se tyto čaje pěstují a zpracovávají, naučíte se rozeznávat kvalitní sorty a hlavně dostanete návod, jak si různé druhy čaje připravit a vychutnat.
Kniha je koncipována jako průvodce pro každého milovníka kvalitního čaje, ať už začátečníka, jenž si chce rozšířit obzory, tak i znalce, který se chce o svém oblíbeném nápoji dozvědět víc.
Dozvíte se, jak se tyto čaje pěstují a zpracovávají, naučíte se rozeznávat kvalitní sorty a hlavně dostanete návod, jak si různé druhy čaje připravit a vychutnat.
Kniha je koncipována jako průvodce pro každého milovníka kvalitního čaje, ať už začátečníka, jenž si chce rozšířit obzory, tak i znalce, který se chce o svém oblíbeném nápoji dozvědět víc.
Kniha 77 čajů pro laiky i labužníky získala na databázi knih vynikající hodnoceni 85 %.
Detaily vydání
Kategorie
Knihy o čaji
Knihy o čaji
Formát
130 x 204 mm
224 stran
vázaná vazba
130 x 204 mm
224 stran
vázaná vazba
ISBN
9788073918712
9788073918712
Rok vydání
2014
2014
Nakladatel
Slovart
Slovart
Jazyk
čeština
čeština
Kód produktu
23041
23041
Zařazeno v kategoriích
Geek domácnost Jídlo a pití Čas na čaj Knihy o čaji
Geek domácnost Do kuchyně Kuchařky
Knihy a komiksy Knihy Kuchařky
Výrobci Knihy Slovart
Geek domácnost Jídlo a pití Čas na čaj Knihy o čaji
Geek domácnost Do kuchyně Kuchařky
Knihy a komiksy Knihy Kuchařky
Výrobci Knihy Slovart
Fotografie od zákazníků
77 čajů pro laiky i labužníky - hodnocení
5
(1)
(1)
5 |
|
1 |
4 |
|
0 |
3 |
|
0 |
2 |
|
0 |
1 |
|
0 |
Seřadit názory: nejpřínosnější
/
nejnovější
Zobrazeno 1 až 1 z 1
Když jsem si zde kupoval knihu Rádce milovníka zeleného čaje, posteskl jsem si, že nemá kvalitní fotografie, které by odrážely barvu a svinutí lístků a podobné detaily, které by ocenil nejen začátečník. A pak jsem objevil tuhle knihu z českých luhů a hájů, která tohle splňuje na výbornou!
Je toto hodnocení přínosné? ANOObrázky jsou celostránkové, ukazují jak barvu nálevu, tak samotné lístky, popisy čajů obsahují všechny důležité informace ohledně místa sběru, historie a postupu výroby, různé mýty a jiné zajímavosti. Popis chuti často čtenáře vtáhne na tolik, že sám dostane na onen čaj chuť. Hned jsem si musel poznamenat několik čajů, které chci ochutnat.
Díky knížce jsem se ještě blíže seznámil se svými favority, zjistil o nich víc a objevil spoustu pro mě neznámých typů. Kniha je tématicky rozdělena na černé, zelené, bílé, polozelené a Pchu-er čaje. Informace jsou protnuty dvojstránkami, které popisují historii čaje, způsoby sklízení, mytologii, způsoby servírování a podobné zajímavé věci.
Celkově je tak kniha nabitá informacemi, zaujme a vtáhne lidi neznalé nebo s čaji začínajícími a potěší i ty, kteří si dopřávají čaj na denní bázi a chtějí si o svém oblíbeném nápoji přečíst něco zajímavého. Já jsem velmi spokojen a někdy si snad pořídím i čajovou "bibli" Příběh čaje.