Čaje puerh
Puerh či také z čínštiny Pchu-er je tradiční tmavý čínský čaj, který pochází z provincie Jün-nan (Yunnan). Až na výjimky se tento čaj vyrábí z jednoho druhu čajovníku a jeho zpracování využívá dodatečnou fermentaci čaje.
Puerh se používá v čínské tradiční medicíně, má léčebné účinky na trávení. Čaj puerh má mnoho druhů, může být archivní a starý i celá desetiletí, zelený puerh zase neprochází dodatečnou fermentací a nabízí pestrou škálu chutí.
Puerh či také z čínštiny Pchu-er je tradiční tmavý čínský čaj, který pochází z provincie Jün-nan (Yunnan). Až na výjimky se tento čaj vyrábí z jednoho druhu čajovníku a jeho zpracování využívá dodatečnou fermentaci čaje.
Puerh se používá v čínské tradiční medicíně, má léčebné účinky na trávení. Čaj puerh má mnoho druhů, může být archivní a starý i celá desetiletí, zelený puerh zase neprochází dodatečnou fermentací a nabízí pestrou škálu chutí.
Pokračovat
Zobrazeno 1 až 11 z 11
Zobrazeno 1 až 11 z 11