Černý čaj
Černý čaj, nesmrtelná klasika dovážená z Asie do Evropy již od 17. století. Nápoj silného aroma a tmavé barvy, má u nás mnohem delší tradici, než velejemný čaj zelený. Důvod je prostý. Černý čaj byl pro přepravu lodí méně choulostivý a dokázal cestu ze vzdálených krajin přečkat, aniž by příliš ztratil na kvalitě. Díky neobvyklé chuti a povzbuzujícím účinkům si získal velkou oblibu, a poptávka jen rostla.
Pokračovat
Černý čaj, nesmrtelná klasika dovážená z Asie do Evropy již od 17. století. Nápoj silného aroma a tmavé barvy, má u nás mnohem delší tradici, než velejemný čaj zelený. Důvod je prostý. Černý čaj byl pro přepravu lodí méně choulostivý a dokázal cestu ze vzdálených krajin přečkat, aniž by příliš ztratil na kvalitě. Díky neobvyklé chuti a povzbuzujícím účinkům si získal velkou oblibu, a poptávka jen rostla.
Základem pro výrobu, je stejně jako u zeleného čaje rostlina s názvem Čajovník čínský. Rozdílný je ale způsob zpracování čajových lístků. Černý čaj vzniká plnou oxidací. Znamená to, že se struktura lístku naruší rolováním a tím se spustí oxidace. Ke konci se proces zastaví sušením v horkém vzduchu. Výsledkem je černohnědá barva listů a plná chuť, která se skvěle hodí i pro kombinaci s dalšími přísadami. V řadě zemí je zvykem černý čaj sladit, přidávat koření, mléko či citrón. Svůj oblíbený způsob přípravy, můžete objevovat společně s námi nabízenými čaji, dováženými z plantáží Indie, Srí Lanky, Nepálu, Číny či Gruzie.
Toužíte-li po dalších informacích, naleznete je v našem průvodci o čaji.
Pokračovat
Toužíte-li po dalších informacích, naleznete je v našem průvodci o čaji.
Zobrazeno 1 až 25 z 25
Zobrazeno 1 až 25 z 25
Základem pro výrobu, je stejně jako u zeleného čaje rostlina s názvem Čajovník čínský. Rozdílný je ale způsob zpracování čajových lístků. Černý čaj vzniká plnou oxidací. Znamená to, že se struktura lístku naruší rolováním a tím se spustí oxidace. Ke konci se proces zastaví sušením v horkém vzduchu. Výsledkem je černohnědá barva listů a plná chuť, která se skvěle hodí i pro kombinaci s dalšími přísadami. V řadě zemí je zvykem černý čaj sladit, přidávat koření, mléko či citrón. Svůj oblíbený způsob přípravy, můžete objevovat společně s námi nabízenými čaji, dováženými z plantáží Indie, Srí Lanky, Nepálu, Číny či Gruzie.
Toužíte-li po dalších informacích, naleznete je v našem průvodci o čaji.
Toužíte-li po dalších informacích, naleznete je v našem průvodci o čaji.