Japonské čaje
Drtivá většina japonské čajové produkce je zelený čaj. Proces oxidace se zastavuje daleko šetrnější metodou - pomocí napařování. Čaj je tak velmi jemný, delikátní s naprosto specifickou chutí. Mezi nejznámější japonské čaje patří Bancha, Sencha a částečně zastiňovaný čaj Gyokuro. Pro čajové obřady se pak používal práškový čaj nejvyšší kvality Matcha.
Pokračovat
Drtivá většina japonské čajové produkce je zelený čaj. Proces oxidace se zastavuje daleko šetrnější metodou - pomocí napařování. Čaj je tak velmi jemný, delikátní s naprosto specifickou chutí. Mezi nejznámější japonské čaje patří Bancha, Sencha a částečně zastiňovaný čaj Gyokuro. Pro čajové obřady se pak používal práškový čaj nejvyšší kvality Matcha. Japonský čaj tady ale nekončí ba naopak! Za zmínku stojí například Kukicha což jsou řapíky, které se praží a získávají tak charakteristický oříškový dozvuk. Poté například Hojicha která vzniká pražením stonků zeleného čaje Bancha či Sencha. Čaj má hnědavý nálev výrazné pečené a nasládlé chuti.
Třetí a kvalitativně nejnižší čajovou sklizeň velmi často japonci používají jako Genmaicha (čaj nižší kvality smíchaný s praženou hnědou rýží). Japonci ho s oblibou popíjí celý den, zejména během jídla. Genmaicha se pak také míchá s práškovým čajem matcha (což je lehce paradox a střetává se zde kvalitativně nejnížší a nejvyšší japonský čaj) a vzniká tak Matcha Iri Genmaicha kde matcha svou lehkostí a umami dozvukem vyvažuje značně oříškově praženou genmaichu.
Pokračovat
Třetí a kvalitativně nejnižší čajovou sklizeň velmi často japonci používají jako Genmaicha (čaj nižší kvality smíchaný s praženou hnědou rýží). Japonci ho s oblibou popíjí celý den, zejména během jídla. Genmaicha se pak také míchá s práškovým čajem matcha (což je lehce paradox a střetává se zde kvalitativně nejnížší a nejvyšší japonský čaj) a vzniká tak Matcha Iri Genmaicha kde matcha svou lehkostí a umami dozvukem vyvažuje značně oříškově praženou genmaichu.
Zobrazeno 1 až 30 z 30
Zobrazeno 1 až 30 z 30
Japonský čaj tady ale nekončí ba naopak! Za zmínku stojí například Kukicha což jsou řapíky, které se praží a získávají tak charakteristický oříškový dozvuk. Poté například Hojicha která vzniká pražením stonků zeleného čaje Bancha či Sencha. Čaj má hnědavý nálev výrazné pečené a nasládlé chuti.
Třetí a kvalitativně nejnižší čajovou sklizeň velmi často japonci používají jako Genmaicha (čaj nižší kvality smíchaný s praženou hnědou rýží). Japonci ho s oblibou popíjí celý den, zejména během jídla. Genmaicha se pak také míchá s práškovým čajem matcha (což je lehce paradox a střetává se zde kvalitativně nejnížší a nejvyšší japonský čaj) a vzniká tak Matcha Iri Genmaicha kde matcha svou lehkostí a umami dozvukem vyvažuje značně oříškově praženou genmaichu.
Třetí a kvalitativně nejnižší čajovou sklizeň velmi často japonci používají jako Genmaicha (čaj nižší kvality smíchaný s praženou hnědou rýží). Japonci ho s oblibou popíjí celý den, zejména během jídla. Genmaicha se pak také míchá s práškovým čajem matcha (což je lehce paradox a střetává se zde kvalitativně nejnížší a nejvyšší japonský čaj) a vzniká tak Matcha Iri Genmaicha kde matcha svou lehkostí a umami dozvukem vyvažuje značně oříškově praženou genmaichu.