Kombucha
Populární fermentovaný nápoj nabitý probiotickými bakteriemi je doslova „živý nápoj“. Bakterie totiž stále pracují v lahvi a už se nemůžou dočkat, jak vám například podpoří trávení, pomůžou od kocoviny, zmírní bolesti hlavy a dle méně prověřitelných zdrojů i sníží cholesterol nebo zabrání vzniku rakoviny. Vyzkoušejte příchuť, která vám nejvíce sedne a pokud se nemůžete rozhodnout, vždycky můžete vyzkoušet tu originální.
Pokračovat
Populární fermentovaný nápoj nabitý probiotickými bakteriemi je doslova „živý nápoj“. Bakterie totiž stále pracují v lahvi a už se nemůžou dočkat, jak vám například podpoří trávení, pomůžou od kocoviny, zmírní bolesti hlavy a dle méně prověřitelných zdrojů i sníží cholesterol nebo zabrání vzniku rakoviny. Vyzkoušejte příchuť, která vám nejvíce sedne a pokud se nemůžete rozhodnout, vždycky můžete vyzkoušet tu originální. Kombucha je také zajímavá tím, jak je relativně jednoduchá na výrobu. Celý proces trvá cca 7-10 dní kde se smíchá čajový výluh s cukrem. Poté se tento sladký čaj nechá ochladit na pokojovou teplotu, aby při vstupu SCOBY (symbiotická kultura bakterií a kvasinek – často označována jako čajová houba) bylo zachováno co nejvíce živých kultur. Poté se nádoba zakryje kusem čisté látky, aby kombucha stále mohla dýchat. Poté začnou bakterie postupně jíst cukry a měnit ho v cenné blahodárné látky. Pak samozřejmě oxid uhličitý, který nám nápoj přírodně nasytí. Poté již můžeme pít kombuchu ve své originální podobě nebo si zvolit z téměř nekonečna možností, jak kombuchu ochutit.
Doporučená dávka kombuchy se často uvádí jako 0,33l za 1 den.
Je dobré také myslet na skladování kombuchy. Skleněné láhve budou vždycky lepší, protože kombucha po kontaktu se vzduchem docela rychle degraduje. Nápoj pijeme řádně vychlazený pro správný "říz".
Pár příkladů benefitů kombuchy:
► Zvyšuje mikroflóru ve střevě, podporuje tedy trávení
► Absolutně výborná proti kocovině (vyzkoušeno)
► Po těžkém jídle pomáhá zbavovat se pocitu „těžkosti“
► Dle studií pomáhá při bolesti hlavy, depresích nebo cukrovce
► Dle méně prověřitelných zdrojů zabraňuje vzniku rakoviny a snižuje cholesterol
Pokračovat
Doporučená dávka kombuchy se často uvádí jako 0,33l za 1 den.
Je dobré také myslet na skladování kombuchy. Skleněné láhve budou vždycky lepší, protože kombucha po kontaktu se vzduchem docela rychle degraduje. Nápoj pijeme řádně vychlazený pro správný "říz".
Pár příkladů benefitů kombuchy:
► Zvyšuje mikroflóru ve střevě, podporuje tedy trávení
► Absolutně výborná proti kocovině (vyzkoušeno)
► Po těžkém jídle pomáhá zbavovat se pocitu „těžkosti“
► Dle studií pomáhá při bolesti hlavy, depresích nebo cukrovce
► Dle méně prověřitelných zdrojů zabraňuje vzniku rakoviny a snižuje cholesterol
Zobrazeno 1 až 4 z 4
Zobrazeno 1 až 4 z 4
Kombucha je také zajímavá tím, jak je relativně jednoduchá na výrobu. Celý proces trvá cca 7-10 dní kde se smíchá čajový výluh s cukrem. Poté se tento sladký čaj nechá ochladit na pokojovou teplotu, aby při vstupu SCOBY (symbiotická kultura bakterií a kvasinek – často označována jako čajová houba) bylo zachováno co nejvíce živých kultur. Poté se nádoba zakryje kusem čisté látky, aby kombucha stále mohla dýchat. Poté začnou bakterie postupně jíst cukry a měnit ho v cenné blahodárné látky. Pak samozřejmě oxid uhličitý, který nám nápoj přírodně nasytí. Poté již můžeme pít kombuchu ve své originální podobě nebo si zvolit z téměř nekonečna možností, jak kombuchu ochutit.
Doporučená dávka kombuchy se často uvádí jako 0,33l za 1 den.
Je dobré také myslet na skladování kombuchy. Skleněné láhve budou vždycky lepší, protože kombucha po kontaktu se vzduchem docela rychle degraduje. Nápoj pijeme řádně vychlazený pro správný "říz".
Pár příkladů benefitů kombuchy:
► Zvyšuje mikroflóru ve střevě, podporuje tedy trávení
► Absolutně výborná proti kocovině (vyzkoušeno)
► Po těžkém jídle pomáhá zbavovat se pocitu „těžkosti“
► Dle studií pomáhá při bolesti hlavy, depresích nebo cukrovce
► Dle méně prověřitelných zdrojů zabraňuje vzniku rakoviny a snižuje cholesterol
Doporučená dávka kombuchy se často uvádí jako 0,33l za 1 den.
Je dobré také myslet na skladování kombuchy. Skleněné láhve budou vždycky lepší, protože kombucha po kontaktu se vzduchem docela rychle degraduje. Nápoj pijeme řádně vychlazený pro správný "říz".
Pár příkladů benefitů kombuchy:
► Zvyšuje mikroflóru ve střevě, podporuje tedy trávení
► Absolutně výborná proti kocovině (vyzkoušeno)
► Po těžkém jídle pomáhá zbavovat se pocitu „těžkosti“
► Dle studií pomáhá při bolesti hlavy, depresích nebo cukrovce
► Dle méně prověřitelných zdrojů zabraňuje vzniku rakoviny a snižuje cholesterol