Konec plýtvání jídlem
Plýtvání se týká nás všech – a my všichni s tím můžeme něco dělat! Než se potraviny dostanou na náš stůl, zmizí v odpadcích průměrně jedna třetina z nich, z toho přibližně polovinu vyhodíme doma. Prostřednictvím této knihy vám chceme ukázat, jak každý z nás může plýtvání omezit, tím chránit životní prostředí a také ušetřit.
Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat, bude potřeba mnohem méně zemědělských ploch, hnojiv, pesticidů a pastvin a do ovzduší se také bude dostávat méně skleníkových plynů, což v důsledku bude mít příznivý dopad na přírodu. Přínos pro rodinný rozpočet: Ten, kdo toho tolik nevyhazuje a snaží se potraviny zužitkovat, méně nakupuje, a tím výrazně ušetří.
Přínos pro vás: Ze správného skladování potravin a zpracovávání zbytků budete mít radost, protože se naučíte vařit i z neobvyklých částí rostlin, které ovšem mnohdy obsahují spoustu živin.
Přibližně jedna třetina všech vyprodukovaných potravin skončí v odpadcích – kvůli tomu je potřeba o 50 procent více zemědělských ploch a spotřebuje se o 50 procent více hnojiv, pesticidů a energie, než by bylo potřeba k nasycení všech lidí.
My všichni s tím můžeme něco dělat. Prostřednictvím této knihy vám chceme ukázat, jak můžete jednoduše méně plýtvat jídlem a nápaditě zpracovávat i to, co byste jinak spíše vyhodili. V této knize jsme shromáždili ty nejlepší nápady, které se týkají plánování nákupů, správného skladování a uchovávání potravin, ale i toho, jak tyto „zbytky“ lze nápaditě zpracovávat.
Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat, bude potřeba mnohem méně zemědělských ploch, hnojiv, pesticidů a pastvin a do ovzduší se také bude dostávat méně skleníkových plynů, což v důsledku bude mít příznivý dopad na přírodu. Přínos pro rodinný rozpočet: Ten, kdo toho tolik nevyhazuje a snaží se potraviny zužitkovat, méně nakupuje, a tím výrazně ušetří.
Přínos pro vás: Ze správného skladování potravin a zpracovávání zbytků budete mít radost, protože se naučíte vařit i z neobvyklých částí rostlin, které ovšem mnohdy obsahují spoustu živin.
Přibližně jedna třetina všech vyprodukovaných potravin skončí v odpadcích – kvůli tomu je potřeba o 50 procent více zemědělských ploch a spotřebuje se o 50 procent více hnojiv, pesticidů a energie, než by bylo potřeba k nasycení všech lidí.
My všichni s tím můžeme něco dělat. Prostřednictvím této knihy vám chceme ukázat, jak můžete jednoduše méně plýtvat jídlem a nápaditě zpracovávat i to, co byste jinak spíše vyhodili. V této knize jsme shromáždili ty nejlepší nápady, které se týkají plánování nákupů, správného skladování a uchovávání potravin, ale i toho, jak tyto „zbytky“ lze nápaditě zpracovávat.
Kniha Konec plýtvání jídlem získala na databázi knih vynikající hodnoceni 91 %.
Detaily vydání
Kategorie
Kuchařky
Kuchařky
Formát
140 x 210 mm
288 stran
brožovaná vazba
140 x 210 mm
288 stran
brožovaná vazba
ISBN
978-80-7670-001-7
978-80-7670-001-7
Rok vydání
2020
2020
Nakladatel
Kazda
Kazda
Jazyk
čeština
čeština
Kód produktu
51334
51334
Zařazeno v kategoriích
Knihy a komiksy Knihy Odborná a naučná Pěstování, permakultura
Knihy a komiksy Knihy Kuchařky
Výrobci Knihy Kazda
Knihy a komiksy Knihy Odborná a naučná Pěstování, permakultura
Knihy a komiksy Knihy Kuchařky
Výrobci Knihy Kazda